Special lyft av båtar och industrimaskiner

SpeciallyftSpecial lyft avser många olika typer av lyft av tunga och otympliga föremål. Det kan till exempel vara ett helt hus, en stor industrimaskin, ett piano eller ett värdeskåp som ska flyttas. Alla sorters tungt gods kan lyftas med hjälp av utrustning som är speciellt anpassad för det specifika ändamålet, och det finns professionella firmor i Sverige som sysslar med just den här typen av lyft. Många firmor hjälper även företag eller dig som privatperson med både inrikes transport och transport utanför Sverige.

Vilken utrustning krävs?

Det är många olika faktorer som inverkar på vilken utrustning som krävs till ett visst lyft. För det första beaktas givetvis hur tungt godset är, samt godsets dimensioner, det vill säga hur stort, långt och brett det är. Beroende på projekt används olika typer av bockar, kranar och master med olika hög lyftkapacitet. Det finns specialutrustning som är anpassad för mera utmanande situationer, såsom lyft i trånga utrymmen. Eftersom varje uppdrag är unikt, är det en bra idé att anlita en professionell firma som har den erfarenhet som krävs för en noggrann planering av den utrustning som krävs i specifika situationer. Varje lyftuppdrag kräver också en del förberedelser som till exempel uppriggning av ställningar och montering av lyftanordningar på plats.

När kan det behövas special lyft?

Eftersom det kan finnas många typer av tunga, stora, långa och breda objekt som ska lyftas, omplaceras och flyttas, så kan special lyft behövas lite var som helst. Det kan till exempel handla om lansering av broar, riggning av fartyg, byggmaterial som ska lyftas högt upp på en byggarbetsplats, eller helt enkelt att ett kassaskåp eller ett piano ska flyttas några trappor upp i ett höghus. Många firmor erbjuder helhetslösningar åt sina kunder, vilket innebär att godset kan transporteras, lyftas och monteras av en och samma firma, men i vissa fall kan det bli aktuellt att anlita en firma som sysslar med special lyft som separat tjänst. Prisen varierar och bestäms enligt vilken typ av projekt det handlar om. Behöver du hjälp med att lyfta något stort, så är det enklast att gå in på nätet och söka upp företag i närheten och kontakta dem för mer information.