Industriella värmepumpar

Industriella värmepumpar

Mekanisk ångkompression system ( MVRs ) , som klassificeras som öppna eller halvöppna värmepumpar . I öppna system, ånga från en industriell process komprimeras till ett högre tryck och sålunda en högre temperatur, och kondenseras i samma process som avger värme. Det finns väldigt många värmepumpar i Stockholm och I de halvöppna system tas värme från den rekomprimerade ångan överföres till processen via en värmeväxlare. Eftersom en eller två värmeväxlare elimineras (förångare och / eller kondensor) och hissen Temperaturen är i allmänhet små, är utförandet av MVR systemen hög, med typiska koefficienter för effektivitet ( COPS ) av 10 till 30 . Aktuella MVR system arbetar med värmetemperaturer70-80 ° C , och levererar värme mellan 110 och 150 ° C , i vissa fall upp till 200 º C. Vatten är den vanligaste ” arbetsmedium ” ( dvs. komprimeras processånga) , även om andra processångoranvänds också , särskilt i ( petro – ) kemiska industrin .
Slutna kompressionsvärmepumparbeskrivs i avsnittet värmepumpsteknik . För närvarande tillämpas vätskor begränsa den maximala utgående temperaturen till 120 ° C.

Omvänd Brayton – cykel värmepumpar återvinna lösningsmedel från gaser i många processer . Lösningsmedel loaden luften komprimeras , och sedan expanderat . Luften kyls genom en utbyggnad , och lösnings kondensera och återvinns . Ytterligare expansion ( med den tillhörande ytterligare kylning , kondensering och återvinning av lösningsmedel ) äger rum i en turbin, som driver kompressorn . Hitta mer om värmepumpar på http://www.energilogik.se/