Böcker och cd – en osäker trend i framtiden?

Har du någonsin funderat på om böcker och cd kommer finnas kvar om femtio år? På femtio år kan mycket hända, kanske är det så att cd och böcker inte längre kommer finnas kvar då med tanke på dagens växande teknik industri. Är det då ologiskt att anta att både böcker och cd kommer att försvinna, det skall vi ta reda på.

I dag finns det extremt många virtuella böcker och cd på internet, allt fler människor börjar faktiskt handla både böcker och cd via program som Itunes.

Samtidigt som detta sker får vi inte heller glömma bort CD-böckerna. Detta är ett tydligt tecken på att böcker och cd industrierna redan utvecklats. Dessutom är även CD-boken en stor konkurrent till böckerna, vilket gör att man inte längre endast trycker böcker utan även spelar in dem på CD.

Under denna utveckling finner vi också att tidningar börjat göra likadant. Självklart kommer inte alla dessa tidningar sluta att ge ut dagliga bilagor, men fortfarande måste man beakta faktumet att tidningar och böcker är två helt olika saker, vilket dessutom gör det svår att jämföra populariteten mellan båda.

Men är verkligen dessa bevis tillräckliga för att påstå att det inte kommer finnas böcker och cd i framtiden? Ja? Nej Kanske? Många skulle nog faktiskt säga både ja och nej. Nu undrar du säkert vad detta betyder. För att ge en bra förklaring kan man säga att bokindustrin förmodligen inte kommer försvinna, eftersom många föredrar att läsa en bok i handen istället för datorskärmen eller mobilskärmen. Däremot att CD-industrin är nära att dö ut är något de flesta är ense om, vilket grundas på att musiken blivit allt mer digitaliserad, t.ex. genom musikprogrammet Spotify, som streamar musiken från hela världen över internet.

Frågan är nu vad vi kan dra för slutsats av denna information. Kommer böcker och cd finnas i framtiden eller inte? Om vi endast förhåller oss till den givna informationen i denna text så är svaret ett klart nej. Tecken visar att böcker och cd förmodligen inte kommer finnas i framtiden eftersom båda produkterna är utbytbara. Det går inte att borste från faktumet att böcker och cd kostar att producera, medan virtuella böcker och cd inte kostar i närheten lika mycket. I vilket fall så finns det ingenting som är förbestämt ännu, allt vi gjort nu är att spekulera kring ämnet och som sagt – vem vet vad som kan ha hänt i värden under femtio år?